Bij de Jongens

Sander, Paul en Anko. Twee vaders en hun zoon. Acht jaar geleden namen deze twee heren Anko in huis als pleegkind. Ze zouden daardoor Roze Ouders genoemd kunnen worden. Maar waarom die stempel, Roze Ouders? Volgens Sander en Paul is er niets anders dan in een gezin met een vader en een moeder. Ja, het geslacht van de ouders is hetzelfde. Maar het kind is daar niet de dupe van.

‘Achterstand op school, psychische problemen, geen vrienden en vriendinnen.’ Zomaar wat vooroordelen over het effect van ouders van hetzelfde geslacht op kinderen. Sander en Paul merken daar zelf vrij weinig van. ‘Utrecht is een tolerante stad. Hier gebeurt dit niet zo snel.’

Samen dineren, Anko naar school brengen, naar de voetbalwedstrijd of een rondje lopen over de Oudegracht met de hond. Met z’n tweeën na een lange werkweek op het terras even bijpraten. ‘Hoe gaat het nou eigenlijk met jou?’ Verschillen in het dagelijks leven tussen hetero-ouders en homo-ouders zijn er maar weinig. Er ligt een sluimerend taboe op.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s